Superhett Skånederby står runt dörren

Anton Hallbäck, Ystads IF HF. Foto: Jeanette Lindeskog.

De fyra första matcherna i kvartsfinalserien mellan LUGI och Ystads IF har varit otroligt jämna och dramatiska. Nu är det dags för den femte och avgörande kvartsfinalen – bättre än så blir det inte. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Ni känner säkert till hur det gått i de fyra första matcherna men här får ni en kort genomgång. LUGI vann den första tack vare Simon Jeppssons straffkast i slutsekunden. Den andra matchen vann LUGI efter dubbla förlängningar och hade sedan chansen att avgöra kvartsfinalserien på hemmaplan. Då vaknade Kim Andersson och såg till att YIF höll liv i serien tack vare seger med ett mål. I den senaste matchen kvitterade YIF till 2-2 efter att på nytt ha vunnit med ett mål.

Det man kan konstatera är att de här två lagen är jämna. Riktigt jämna. Att det nu ser ut att bli i stort sett fullsatt i arenan i Lund betyder kanske en fördel för LUGI, men samtidigt har YIF mycket supportrar med sig och de kan säkert matcha Lundapubliken under perioder.

Såväl Tomas Axnér som Sebastian Seifert ser ut att ställa upp med samma lag som senast. Nu handlar det om vilka spelare som vill kliva fram och vilka som verkligen älskar läget.

Matchen sänds på TV 4 Sport och C More och startar 19.10.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here