Succén Helt Jepsen: ”Mest försökt sätta andra i lägen”

Matias Helt Jepsen, IFK Skövde HK. Foto: Viktor Ljungström

IFK Skövde har imponerat så här under inledningen av Handbollsligan och redan visat att klubben är på väg att vända den tråkiga trenden från de senaste åren. En anledning till den fina starten är nyförvärvet Matias Helt Jepsen. Falköpings Tidning har intervjuat dansken, som är ödmjuk kring sina egna prestationer.

– Jag gjorde kanske min bästa match mot Hammarby i premiären där vi förlorade. I de andra matcherna har jag varit rätt så anonym och mest försökt sätta andra i lägen. Det är det jag måste göra när vi har såna spelare som Jack Thurin och Kristian Svensson med såna otroliga spetsegenskaper, säger Helt Jepsen till Falköpings Tidning.

Dansken har gjort 18 mål och 13 assist på fyra matcher och är med det poängkung i IFK Skövde. 30-åringen verkar trivas i sin nya klubb.

– Vi har många spelare som har högt handbollskunnande. Det är dessutom flera som vill göra skillnad. Ena gången var det Richard Hanisch som gjorde en bra match, andra var det Axel Franzén som visade vägen och en annan gång var det Marcus Holmén som kom in och stängde igen, säger han till Falköpings Tidning.

Nästa match för IFK Skövde är den 3 oktober när laget möter AIK på bortaplan.

LÄNK: Helt Jepsen nobbade flera anbud för IFK Skövde