Styrkebesked från IFK – Olafur stannar till 2020

Olafur Gudmundsson. Foto: IFK Kristianstad

IFK Kristianstads lagbygge inför kommande säsonger i är full fart och idag meddelande klubben att man förlängt med lagkaptenen Olafur Gudmundsson till 2020.

IFKs framgångar har gett stort eko och spelarna är ett hett villebråd bland klubbar ute i Europa. Inför varje säsong tvingas klubben göra stora förändringar i spelartruppen och därför är det ett styrkebesked att man nu lyckats säkra nyckelspelaren Olafur Gudmundsson till 2020.

– Det känns väldigt bra att få allt klart i god tid. Vi väntar även tillökning nästa år så det känns skönt att få allt klart redan nu. Vi trivs fantastiskt bra i Kristianstad. Jag hade en del bud från både Tyskland och Frankrike men det känns rätt att förlänga kontraktet. Jag är stolt över att få vara en del av denna förening, klubben betyder mycket för mig och det är mer än bara ett jobb. Vi har kommit långt och jag tror att vi har några spännande säsonger framför oss där vi kan ytterligare kliv, säger lagkaptenen Olafur i ett pressmeddelande från IFK Kristianstad.

Gudmundsson kom till Kristianstad från danska Nordsjælland Håndbold 2012/2013. Efter två år i klubben testades vingarna i Bundesliga och Hannover. I november 2015 återvände islänningen till Kristianstad och i dag är han både lagkapten och publikfavorit.

Olafur Gudmundsson
Position: V9/M9
Längd: 194 cm
Vikt: 95 kg
Född: 1990-05-13
Tidigare klubbar:
FH Hafnarfjörður, AG København, Nordsjælland Håndbold, TSV Hannover-Burgdorf

1 kommentar

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here