Stranden-övergången framflyttad i Skövde – ung islänning ersätter direkt

Kristian Jakobsen Stranden. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

IFK Skövdes norrman Kristian Jakobsen Stranden skulle flytta till danska Sönderjyske den kommande säsongen. Men danskarna har nu gjort klart med norrmannen redan till slutet november. IFK Skövde har dock löst en ersättare i Bjarni Ofeigur Valdimarsson från FH Hafnafjordur på Island, det meddelar klubben på sin hemsida.

Målfarlige vänsternian Kristian Jakobsen Stranden skulle ha lämnat Skövde för Sönderjyske den kommande säsongen, men danskarna bad om att få köpa loss 23-åringen redan till hösten.

Eftersom IFK Skövde redan hade sett ut en ersättare, som dessutom gick att lösa direkt, blev det oväntat snabba affärer och en extra slant till svenskklubben. Kristian Jakobsen Stranden kommer nu att spela två matcher till med Skövde, mot Lugi på måndag och Kristianstad på lördag.

Men redan till matchen efteråt, mot Varberg den 28 november ska den nya islänningen vara spelklar. 21-årige vänsternian Bjarni Ofeigur Valdimarsson spelar för närvarande i FH Hafnafjordur och har meriter från U21-VM 2019 med Island, där han imponerade.

– Vi är övertygade om att Bjarni kan fylla Kristian Strandens skor och det på ett tidigt stadium, säger Skövde sportchef Ulf Nyström på klubbens hemsida.

Bjarni Ofeigur Valdimarsson är en ordentlig bit 196 cm och väger 97 kg. Kontraktet mellan islänningen och IFK Skövde gäller till och med säsongen 2022-23.

-Jag tror att min bästa förmåga är mångsidighet och – som klichén säger – vara en komplett handbollsspelare, säger 21-åringen själv om sin spelstil, och fortsätter.

– Jag har insett att klubben och staden är som en enda stor familj och min uppfattning är att stämningen är mycket vänlig men också mycket professionell. Jag ser fram mot att få vara med och bidra i en klubb som tillhör de främsta i svenska ligan, avslutar han på hemsidan.