Stor arena på gång i Kungsbacka

Aranäs spelare jublar efter vinsten i match tre i kvalet till Handbollsligan. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Äntligen är en ny arena på gång i Kungsbacka, vilket naturligtvis påverkar HK Aranäs damlag i Allsvenskan och herrlag i Handbollsligan. Arenan väntas ha läktare som rymmer 2500 åskådare, det skriver Kungsbacka-Posten.

HK Aranäs damlag var otroligt nära att nå SHE. Det gick inte särskilt bra i kvalspelet mot Skövde HF, men laget var sekunder ifrån att sluta etta i Allsvenskan och därmed få en direktplats till SHE. Nu får Aranäs istället ladda om inför en ny säsong i Allsvenskan.

Herrlaget då? Även de kvalade, men då för att hålla sig kvar i Handbollsligan. Jerry Hallbäcks gäng lyckades och kan se fram emot andra raka säsongen i finrummet.

Det har varit mycket diskussioner hit och dit angående en ny arena i Kungsbacka och under tisdagskvällen rapporterade Kungsbacka-Posten att det nu närmar sig. Det fanns en del olika alternativ, men det var den största och dyraste arenan som klubbades igenom när kommunfullmäktige tog beslut.

– Vi är en expanderande kommun som satsar stor på idrott- och föreningslivet. I ett växande Kungsbacka behöver vi fler mötesplatser så att vi kan komma tillbaka till det sociala livet efter pandemin. En ny arena är ett viktigt inslag, säger Fredrik Hansson, Centerns kommunalråd till Kungsbacka-Posten.

Arenan kommer att vara uppbyggd med två fullstora hallar och läktare där 2500 åskådare ryms. Dessutom ska arenan ha plats för både kontor och restaurang. När arenan kommer att vara färdigbyggd är ännu inte officiellt.

LÄNK: Beslutet: Stora arena-alternativet byggs i Kungsbacka