Stockholm <3 handboll

Kitte Hållen. Foto: Hammarbys hemsida

Stockholm och Hammarby älskar handboll, därför har man startat initiativet #sthlmhjärtahandboll. Kärleken kommer ge sig uttryck genom att Hammarby bjuder alla åskådare på gratis inträde när Hammarby tar emot Allingsås hemma i Eriksdalshallen nu på söndag den 19 mars kl 17:30.

Knattar och a-lag. Bredd och elit. Tillsammans älskar vi alla handboll, skriver man på hammarbyhandboll.se. Därför har man valt att bjuda på hemmamatchen mot Allingsås. Tillfället görs möjligt genom att företag istället står för publikintäkterna så att publik kan komma in gratis och skapa bred och god stämning.

Martin Dolk är ambassadör för projektet. Eftersom han opererade en stressfraktur inför den här säsongen har han fått följa laget från sidan. Då han inte kan bidra på planen vill han hjälpa till på andra sätt och det var därför en självklarhet att vara med och stötta #sthlmhjärtahandboll.

– Det värsta jag vet är att sitta vid sidan av. Jag försöker bidra på de sätt jag kan och jag har en dialog med Kalle och Magnus om hur jag kan stötta killarna på bästa sätt, säger Martin Dolk till Hammarbys hemsida.
– Handboll är det jag kan och hållit på med hela mitt liv. För mig kommer det naturligt att när jag inte kan hjälpa till på det sportsliga planet får jag göra det vid sidan av tills jag är tillbaka.

I halvlek under matchen vill Hammarby lyfta fram klubbens ungdomslag genom en Bajenparad. Alla lag får möjlighet att visa upp sig på innerplan för att ytterligare visa hur mycket handboll betyder för dessa ungdomar. För ”Dolken” är det inget snack om vad hans hjärta bankar lite extra för.

– Det är svårt att beskriva det speciella man känner för handbollen och Hammarby, men alla har säkert något de känner extremt starkt för. Ta den känslan och lägg på lite till; så känner jag för både handbollen och Bajen, skriver hammarbyhandboll.se

Mer info om projektet hittar du här:
http://hammarbyhandboll.se/?p=6923