Stenmalm vinnare i stjärnskottens kamp

Elliot Stenmalm, Redbergslids IK. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Guif och Redbergslid bjöd på en spännande kamp och en match i matchen mellan två av Handbollsligans mest spännande spelare: Eric Johansson i Guif och Elliot Stenmalm i Redbergslid. Den här gången gick Elliot Stenmalm och hans RIK segrande ur matchen med 32–31.

Redbergslid startade matchen bäst och tvingade hemmatränaren Zoran Roganovic till en tidig timeout. Det hjälpte inte nämnvärt utan RIK fortsatte att vara det bättre laget. I halvtid var ställningen 12–17 och ett kraftigt övertag för Göteborgslaget med andra ord.

Om det var något som hände i paus eller om Guif helt enkelt bara spelade upp sig och RIK gick ner sig låter vi vara osagt, men det blev betydligt jämnare i andra halvlek. Mycket handlade om Eric Johansson i Guif och Elliot Stenmalm i RIK: två av planens yngsta aktörer men också två av de absolut bästa.

Räkna med att det här är två spelare som kommer att finnas med i A-landslaget i framtiden, framförallt eftersom de båda kan spela försvar på ett lovande sätt.

När allt skulle avgöras var RIK lite bättre och kunde till slut vinna med 32–21. Seger för Stenmalm den här gången med andra ord. Hur det gick för de båda spelarna? Johansson hade tio mål och två assist, Stenmalm åtta mål och sex assist. 

Eskilstuna Guif – Redbergslids IK 31–32 (12–17)

Guif: Eric Johansson 10, Erik Persson 6, Andreas Windahl 5, Olle Österhall 3, Melker Norrman 2, Markus Hagelin 1, Rickard Åkerman 1, Daniel Freyr Andresson 1, Daniel Wigö 1, Mattias Windahl 1

RIK: Elliot Stenmalm 8, Tobias Johansson 5, Oskar Ysander 5, Oskar Joelsson 4, Oliver Wigmark 3, Ludvig Högberg 3, Mario Lipovac 2, Anton Gustafsson 2