Stark avslutning frälste RIK – Zetterlund matchvinnare

Kristian Zetterlund, Redbergslids IK. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Det var jämnt hela vägen in i mål mellan Redbergslids IK och Önnereds HK, men på slutet stod Kristian Zetterlund för ett par viktiga räddningar och RIK kunde därmed vinna med 27–25.

Segern var livsviktig för ett Redbergslid som har haft det riktigt tufft hela säsongen och krigar i botten av tabellen. Att möta Önnered är aldrig enkelt då det är ett lag som verkligen inte ger upp oavsett resultat.

Det blev en jämn match mellan de båda lagen, som följdes åt i stort sett hela matchen. Önnered hade flera spelare som gjorde bra matcher och delade på målskyttet, medan det i RIK handlade mycket om niometerslinan Johansson, Stenmalm och Joelsson.

Det var jämnt även på slutet, men när det skulle avgöras stod Kristian Zetterlund i hemmamålet för ett par fina räddningar. När RIK sedan gjorde mål på sina chanser räckte det för att de skulle kunna skaffa sig tillräckligt avstånd för att ta två oerhört viktiga poäng.

Redbergslids IK – Önnereds HK 27–25 (14–12)

RIK: Oskar Joelsson 8, Oskar Ysander 7, Elliot Stenmalm 5, Tobias Johansson 5, Mario Lipovac 1, Oliver Wigmark 1

Önnered: Marcus Norrbrink 5, Max Santos 4, Christoffer Örtenwall 4, Mirko Vicentijevic 4, Markus Thorbjörn 3, Andreas Berg 3, Johan Blickhammar 2