Smärtfri Bajenseger för Kristianstad – 73:e raka på hemmaplan

Helge Freiman. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Övergången mellan internationellt och svenskt motstånd skapar ibland bekymmer för IFK Kristianstad. Efter succén i helgen mot Montpellier gick det behändigt att mosa Hammarby med 35–23 i en vardagsmatch.

Rhein-Neckar Löwen hemma på lördag avslutar hösten i Champions League för den svenska mästaren. Med tanke på det fick knappt 4 000 på läktaren i arenan avstå från Stig Tore Moen Nilsen, Marc Canellas, Olafur Gudmundsson, Alfred Ehn och Arnar Arnarsson i aktion under onsdagskvällen.

Det gick minst sagt vägen ändå, framförallt beroende på sjumålsskyttarna Helge Freiman och Anton Halén.

Få gav Hammarby en chans från start. Gästernas tränare hade gärna sett lite jämnare spel för de grönvita än vad som blev fallet.

– Främsta anledningen till att vi inte kommer upp i nivå är att vi emellanåt tappar vår idé samt spelar utanför de avtal vi har. Bitvis gjorde vi ändå bra, men bitvis alltför tveksamt och inkonsekvent, sade Erik Larholm till klubbens hemsida.

Patrik Fahlgren gjorde fem mål för Hammarby. Erik Borgenhäll och Andreas Halvarsson som nådde fyra var lämnade med ett litet plus i kanten i tränarens bok.

Kristianstad stärkte sin serieledning medan Hammarby ligger på plats 13 i tabellen.

IFK Kristianstad–Hammarby 35–23 (15–9)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>