Slutspelsklart Lugi vill vinna mark

Alfred Jönsson, Lugi HF. Foto: Bildbyrån

Fram till paus pressade HIF Karlskrona på för två poäng. I andra halvlek kom Lugi HF ut med bredd och kapacitet som anstår ett slutspelslag. Till slut stabil vinröd bortaseger, bland annat tack vare åttamålsskytten Alfred Jönsson.

Efter många om och men, en del tabelltekniska parenteser, kunde Lugi kalla sig slutspelsklart via 29–24 över Karlskrona.

Det betyder å andra sidan inte att Lundalaget slår sig till ro med fyra omgångar kvar att spela.

– Vi har hela tiden haft koll på spelschemat och vetat vilka lag vi har kvar att möta. Alingsås på fredag blir en riktig fyrapoängsmatch. Därefter ska de, som vi konkurrerar med, möta flera av topplagen. I sista omgången ställs vi sedan mot Redbergslid, som vi då hoppas ha chans att gå om. Vi har inte gett upp hoppet, sade Tomas Axner till Sydsvenskan.

Tränaren har siktat in sig på sjätteplatsen. I de kommande matcherna bör motståndarna se upp för Alfred Jönssons blixtrande form med åtta nya mål under Blekingebesöket.

Väl att märka levde Lugi på mer än sina etablerade namn, man sänkte Karlskrona med elva olika målskyttar. Högersexan Linus Eriksson Lilja visade framfötterna med fyra mål.

Karlskrona hade Linus Fernebrand och Nicklas Grundsten högst upp i målprotokollet med sex mål vardera.

Nästa uppgift för tabelltolvan lämnar en öppning för avancemang och hopp att slippa kval – IFK Ystad borta på fredag.

HIF Karlskrona–Lugi HF 24–29 (13–14)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here