Slutsekundsdrama avgjorde för Alingsås mot IFK Ystad

Alingsås HK. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Efter att ha varit nere för räkning i Estrad kämpade sig IFK Ystad till sig kvitteringschans i slutsekunderna. Men bortalaget missade kontringen och Alingsås kunde vinna hemma med 28-27 (15-15).

Bortalaget kom till Estrad utan att ha vunnit sina åtta senaste matcher och där bara två har slutat med poäng. För hemmalaget var formen precis tvärtom och sjundeplacerade Alingsås kunde ta sin femte raka seger i Handbollsligan.

Men det såg kärvt ut till en början. Nian IFK Ystad kom ut starkast till matchen och tog ledningen med 3-0. Först efter fem minuter kom Alingsås första mål och snart hade hemmalaget vänt till 4-3 genom tre mål av Andreas Berg.

Halvleken stod sen och vägde jämnt till halvtidsresultatet 15-15. Det stora rycket kom i mitten av andra halvlek när AHK sköt in 20-18 och kort därefter tog Johan Nilsson rött kort. Inte Johan ”Alingsås-lagkapten-som-ska-sluta” Nilsson, utan IFK Ystads Johan Nilsson.

Det röda kortet gav momentum till hemmalaget som drog ifrån till 24-19. Där kunde matchen ha varit över men gästande Ystad startade en comeback-kampanj som slutade med reducering 27-28 av Fredrik Petersen på straff med minuten kvar.

I sista anfallet drabbades sen Alingsås av en offensiv foul och IFK Ystad fick chansen att kvittera. Men kontringen bröts och det blåa hemmalaget kunde jubla efter två tajta poäng.

Tabellen >>

Matchprotokoll >>