Slutar med handbollen – 2 dagar före premiären

Ystads IF drabbas av ett tungt och mycket oväntat avbräck inför den kommande säsongen i Handbollsligan.

Det är vänstersexan Philip Nilsson som bara 2 dagar före premiären meddelar att han saknar motivation för att spela elithandboll. Närmast otroligt att ett sådant besked kan komma så sent, här är ett pressmeddelande från Ystads IF:

Det är ytterst beklagligt och tråkigt att behöva berätta för handbollssverige att vår vänstersexa Philip Nilsson endast 27 år nu avslutar sin karriär inom handbollen.

”I fredags eftermiddag ringde Philip till mig och berättade att hans motivation inte längre var vad den borde vara. Detta tillsammans med att Philip jobbar mer nu än tidigare i det civila, gör att klubben efter ett antal möten och försök till att hitta lösningar för Philip nu går honom till mötes och respekterar hans beslut att få kliva av och sätta skorna på hyllan.

Självklart är det väldigt tråkigt att en spelare, oavsett vem, väljer att sluta i ett läge med två dagar kvar till premiären. Med nio år i bagaget i YIF så förstår alla att Philip inte bara var viktig på plan utan även utanför med sin erfarenhet och rutin. Vi önskar Philip lycka till framöver och hoppas få se honom i föreningen i andra roller genom åren” säger sportchef Marcus Lindgren.

”Jag har bestämt mig för att lägga ner handbollen. Jobbigt beslut men när inte motivationen finns längre är det bättre att kliva åt sidan och låta våra yngre spelare få chansen.

Jag har haft en fantastisk tid i Ystads IF, det har gett mig så mycket, inte bara på planen utan även utanför och jag är evigt tacksam för ni har trott på mig i så många år. Vill tacka klubben för att ni ger mig chansen att gå vidare i livet. Tack för de här nio åren!” säger Philip Nilsson.