Slitet Hammarby bortabesegrade Tyresö

Adam Blanche, Hammarby IF. Foto: Claus Meyer.

Hammarby har sett spännande ut under försäsongen, men mot Tyresö gjorde laget ingen toppmatch. Visserligen blev det seger, 26–22, men Hammarby hade stundtals problem i spelet.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Det är inte omöjligt att vi är lite slitna, nu ska vi träna en period innan kommande matcher, säger Hammarbys tränare Erik Larholm till klubbens hemsida.

Den första halvleken handlade mest om ett Tyresö som hade svårt att komma till lägen och ett Hammarby som brände sina lägen. De lägen Tyresö skapade gjorde nyblivna guldmedaljören från U18-EM, Fabian Norsten, fina räddningar på. Bajen drog ifrån till 12–9 i paus.

– Vi har en del att göra anfallsmässigt med lite oskärpa, men jag tycker vi spelar oss fram till lägen. Vissa delar av anfallsspelet är vi nöjda med och det är skönt att se att det går framåt där, säger Larholm till hemsidan.

I den andra halvleken spelade Hammarby upp sig lite och kunde dra ifrån och vinna med 26–22.

– Det är helt okej bakåt idag även om vi inte kommer upp i samma energinivå över 60 minuter som tidigare. Vi är bra, men inte riktigt lika bra som i de andra matcherna. Samtidigt tar jag med mig att intentionen i vårt anfallsspel ser lovande ut, säger Erik Larholm till klubbens hemsida.

Målskyttar
Tyresö Handboll: Jesper Johansson 9, Douglas Oreb 4, Hannes Nyström 2, Tobias Svantesson 2, Alexander Holm 2 (1), Hannes Söderberg 1, Mattias Bejbom 1, Max Ahlstrand 1.

Hammarby IF: Adam Norman 8, Andreas Halvarsson 5, Adam Blanche 3, Kevin Johansson Eggan 2, Patrik Fahlgren 2, Rickard Lönn 1, Johan Nilsson 1, Anders Wik-Rydberg 1, Viktor Ahlstrand 1, Erik Borgenhäll 1, Topias Laine (1).

LÄNK: Hammarby Handboll

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here