Skövde vidare efter storseger

Semifinal nästa för Jack Thurin och Skövde. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Förlusten senast blev en parentes och olycksfall i arbetet. IFK Skövde tog nya tag och eliminerade Alingsås HK 26–21, efter starkt försvar och kraftfulla attacker i den fjärde kvartsfinalen.

Alingsås var mer ordinarie än på länge. Ändå verkade hemmalaget ha tömt sina resurser. Skövde fick igång målskyttet i kontringsfas i början och med fördel Håvard Åsheim på egen planhalva stod det 1–4 på tavlan efter tio minuter.

Inte mycket stämde för Alingsås medan gästerna flyttade bollen bra. Rasmus Wremer var kylig i läget och Jack Thurin tog bra sats för att placera in skotten.

Summeringen var solklar. Skövde samarbetade, skapade kombinationer och låg kraftigt över med sju bollar i paus.

– Det mesta är bra. Vi står bra bakåt och har fullständig koll på dem känns det som, sade Thurin till C More halvvägs.

Alingsås sista chans att komma med i matchen försvann när Skövde inledde andra halvlek med 3–0. Axel Franzén inne på linjen var alltför ensam att ta plats i Alingsåsanfallen.

Skövdes sammansvetsade defensiv som bara tillät 21 mål imponerade desto mer, med Åsheim (55 i räddningsprocent) som given höjdpunkt.

Thurin fortsatte med fin träff och bra uppsikt, Mathias Helt Jepsen var också med om att lösa upp knutarna med sju egna fullträffar.

Alingsås får acceptera att stå utanför topp fyra, vilket inte har hänt på åtta år. Skövde spelar således semifinal, precis som förra gången slutspelet blev av.

– Vi är starka och vet att vi kan slå alla lag, sade Henrik Signell till C More efter Skövdes avancemang.

Alingsås HK–IFK Skövde 21–26 (7–14)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Skövde vidare till semifinal med 3–1 i matcher.