Skövde slår på stort – förlänger med Matias Helt Jepsen

Matias Helt Jepsen. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

Matias Helt Jepsen kom till Skövde som målmaskin, offensiv murbräcka och problemlösare med rätt att välja. Nu har han bestämt sig för en fortsättning i klubben. – Det var ett lätt beslut, säger han till klubbens hemsida.

– Jag trivs fantastiskt bra med Skövde, mina lagkompisar, tränaren Jonas Wille och alla runt föreningen, fortsätter 31-åringen.

Skövdes succésäsong har mycket slutspelsdriv kvar. Genom att säkra upp sin danska stöttepelare för ytterligare år bör klubben kunna bygga vidare på det man redan åstadkommit.

– Det visar att vi är på rätt väg. Detta är en viktig pusselbit i det lagbygge som IFK Skövde håller på med, säger ordföranden Per Andersson till hemsidan.

Helt Jepsen svarade för 126 mål och 109 assist i ligaspelet, därtill 20 plus 14 i kvartsfinalerna. Inte undra på att Skövde var sugna på att signera Helt Jepsen för kommande stordåd.

Där är de förvisso inte än. Med kontraktet klart kan Helt Jepsen återgå till närvaro här och nu för sitt lag under resten av slutspelet.

– Visst har mycket varit bra, men nu är det fokus på att ta ett steg ytterligare och självfallet är målet att avancera till finalspel, säger Helt Jepsen till klubbens hemsida.

Initialt värvade Skövde Helt Jepsen från Tyrol, Österrike för ett år sedan.

Länk: Nytt tvåårskontrakt för Matias Helt Jepsen