Skövde plockar med sig två poäng efter tuff kamp i Kristianstad Arena

Skövdes Kristian Jakobsen Stranden. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

Den 50 man starka publiken i Kristianstad Arena levererade ett starkt och högljutt stöd för sitt lag under lördagens drabbning mot IFK Skövde. Trots det så blev det tillslut, efter en nagelbitare till avslutning, gästerna som var det något starka laget. 

Det är två starka försvar som inleder matchen i Kristianstad Arena under lördagseftermiddagen. Det är dock gästande Skövde som utnyttjar sina kontringslägen bäst och drar ifrån målmässigt. Efter en ful smäll i ansiktet som resulterar i ett rött kort för IFK Skövdes Rex Blom efter knappt 12 minuter blir anfallsspelet allt mer slarvigt från gästernas håll, vilket ger Kristianstad möjligheten att täppa till avståndet. En tremålsledning minskas snabbt till 6–7, men när Gudmundsson missar en straff som skulle lett till kvittering är det snabbt Skövde som tar över greppet om matchen igen.

Hårt och bra försvar från de båda lagen leder till stökiga sista tio minuter i halvleken, där utvisningarna avlöser varandra från båda håll. Samtidigt har hemmalaget det svårt att komma till avslut, och efter flera misslyckade inspel till Adam Nyfjäll på linjen har gästande Skövde snabbt dragit ifrån till en ny tremålsledning.

Det är framförallt tack vare fint spel från Gustaf Banke i Kristianstadmålet som ledningen inte springer iväg särskilt mycket för Skövde, men det är trots allt gästerna som går in i halvtidsvila med tre fler mål.

Halvtidsresultat: 9–12

Både det tuffa försvarsspelet och den höga nivån på målvaktsspelet från såväl Håvard Åsheim som Gustaf Banke fortsätter in i den andra halvleken. Det är framförallt kaptenen Olafur Gudmundsson som drar det orangea anfallsspelet framåt inledningsvis, men Skövde står emot bra i övrigt och svarar med ett gäng snabba kontringsmål. Gästerna bjuder dessutom på ett par snygga inspel till Dan Beck Hansen på mittsex när Kristianstadförsvaret går ut allt hårdare på framförallt Kristian Jacobsen Stranden.

Ett par snabba kontringsmål år andra hållet ger istället Kristianstad en nytändning i anfallsspelet, vilket leder till att matchen når en högre nivå anfallsmässigt från båda håll. Hemmalaget lyckas dock aldrig riktigt komma närmre än tre mål, och Skövdes ledning från den första halvleken håller i sig långt in i matchen.

Inte förens med sju minuter kvar, efter en time out från hemmalaget, börjar Kristianstad att knapra in på målen ordentligt. Trots en stark avslutning och en utvisning på Skövdes Herman Dyberg så lyckas Skövde hålla ifrån, och tar tack vare sin tremålsledning från den första halvleken med sig de två poängen från matchen.

IFK Kristianstad – IFK Skövde 23–24 (9–12)