Skövde plockar med sig två poäng efter nagelbitare mot Hallby

Skövdes Jack Thurin. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån.

Onsdagskvällens handbollsunderhållning på svensk mark stod Hallby och Skövde för när de drabbade samman i Jönköping, och underhållning bjöds det minst sagt på. Som väntat blev det jämnt mellan de två lagen, när både heta känslor och tuffa försvarsspel ställdes mot varandra. Slutligen var det dock 

Den bjöds på både upp och ner för de båda lagen under den första halvleken i Idrottshuset  under onsdagskvällen. Hemmalaget Hallby inledde starkt, mycket tack vare Fredrik Landin mellan målstolparna, men efter tio spelade minuter och en time out var Skövde klart med i matchen igen.

Försvaret från Skövde bjöd inte in till några enkla mål för hemmalaget, samtidigt som Hallbys mittförsvar släppte förbi gästerna lite väl enkelt under perioder av den första halvleken. Med tio spelminuter kvar till halvtidsvilan var det istället Skövde som tog ledningen i matchen, och som trots en stökig och hetsig avslutningen på halvleken lyckades hålla kvar den in i pausen.

Halvtidsresultat: 13–14

Den andra halvleken följde samma jämna och tuffa matchbild som den första, då de två lagen följde varandra i målprotokollet. Hallby sprang på framåt och Skövde tryckte sig igenom hemmalagets försvar, men det var också många tappade bollar och ett hårt fysiskt spel från båda håll.

Halvvägs in i den andra halvleken visade resultatet på exakt samma målskillnad som i pausvilan, 21-22, trots att utvisningarna i Skövde avlöst varandra under de närmsta minuterna. Hallby fortsatte att slarva och tappa bollar, vilket öppnade upp för en utökad ledning för gästande Skövde.

Någon utökad ledning kommer dock aldrig, utan Hallby kämpar sig kvar i ett måls underläge – mycket tack vare Charles Hugosons snabba kontringsmål. Istället kommer en ett kvitteringsmål från Oskar Hedvall med drygt fem spelminuter kvar.

Olle Ek får fritt fram mot Håvard Åsheim i Skövdemålet, och Hallby är plötsligt tillbaka i ledningen igen. Efter en time out från Henrik Signell och ett rött kort på Oskar Hedvall utnyttjar Jack Thurin  överläget till att kvittera för sitt Skövde till 23-23.

Ett snyggt framspel till Olle Ek blåses av för Hallbys del, och istället får Skövde chansen att avgöra matchen med en dryg minut kvar att spela. En utvisning på Hallbys Andreas Söderman senare tar Skövde ut målvakten och Jack Thurin avgör matchen när han fastställer slutresultatet till 24-25 med tio sekunder kvar.

IF Hallby HK – IFK Skövde 24–25 (13–14)