Skövde klara för SM–final efter jämn match mot Kristianstad

Skövde tog sig under lördagen vidare till SM-final Foto: Viktor Ljungström / BILDBYRÅN

Efter en mycket jämn match mellan Skövde och Kristianstad står det nu klart att Skövde ställs mot Sävehof i SM-final under våren.

IFK Skövde tog kommandot tidigt i matchen och hade greppet om hela den första halvleken. Det var jämnt men Kristianstad kunde aldrig riktigt komma ikapp Skövde.

Tidigt i den första halvleken drog även Kristianstads Adam Nyfjäll på sig ett rött kort efter att ha gjort ned Skövdes Victor Ljungquist i försvaret.

Jack Thurin stod för många fina mål i inledningen av matchen och när den första halvleken var färdigspelad hade han dundrat in hela sex mål och Skövde var i ledningen med 15–12.

I början av den andra halvleken började Kristianstad komma ifatt Skövde. Efter tio minuter kunde Kristianstad kvittera vilket ledde till att Skövde tog timeout.

Efter timeouten var det mycket jämnt och ingen av lagen kunde dra iväg till någon större ledning.

Med tre minuter kvar av matchen ledde Skövde med 23–22 och Kristianstad tog timeout för att försöka komma ikapp och om Skövde.

Med trettio sekunder kvar av matchen får Skövde straff och Wremer får chansen att avgöra matchen, men han skjuter utanför och Kristianstad hade fortfarande chansen att kvittera.

Kristianstad kastar dock bort bollen i anfallet efter och Skövde vinner med 23–22 vilket betyder att de spelar SM–final mot Sävehof under våren.