Skövde kammade noll i Danmark

Fabian Norsten gjorde vad han kunde mellan stolparna. Foto: Lennart Andersson

IFK Skövde avslutade sin danska turné utan att hitta vinnarkänslan. Den sista halvleken mot Mors-Thy gav dock i råg i ryggen ur tränaren Jonas Willes synvinkel.

Det kunde i och för sig bara bli bättre. Skövde hade 9–17, försvarshål och upplåsta anfall som diskussionsunderlag i pausvilan.

– Vi gjorde en förfärlig första halvlek. Under ett snack i paus blev vi eniga om att stå upp bättre och visa vad vi kan. Det som vi fick se i andra halvlek av hjärta och inställning kändes också bra, sade Wille till klubbens hemsida.

Efter 15–28 mot Ålborg och 29–31 mot Århus reparerade Skövde till 20–25 i de sista matchminuterna på dansk mark. Fabian Norsten som hoppade in mellan stolparna mot Mors-Thy var en del av orsaken till att siffrorna såg bättre ut efter 60 minuter.

-Vi vill ju alltid vinna, men resultaten i detta skede är inte det viktiga. Vi har också mycket att jobba vidare på. Speltiden för alla i truppen har delats upp och vi har fått ett bra grepp på vad som ska göras både i försvars- och anfallsspel, sade Wille till klubbens hemsida.

Nästa helg är tränaren på hemmaplan på riktigt när han leder IFK i en turnering i Halden.

Mors-Thy–IFK Skövde 25–20 (17–9)
Skövde: Miguel Mbumba 3, Mattias Helt Jepsen 2, Richard Hanisch 2, Kristian Jakobsen Stranden 2, Dan Beck-Hansen 2, Christopher Hedberg 2, Rasmus Wremer 2, Jack Thurin 2, Kristian Svensson, Albin Rosén & Erik Sääf alla 1.

Länk: IFK-förlust även i tredje matchen i Danmark