Skövde fortfarande utan poäng hemma

IFK Skövdes tränare Patrik Liljestrand. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Det går fortsatt tungt för IFK Skövde i herrarnas Elitserie. Under söndagen blev det åter förlust när Malmö gästade och man har hittills inte skrapat ihop en enda poäng på hemmaplan.
IFK Skövde gjorde i veckan en av sina bättre matcher under säsongen när man mötte Alingsås i onsdags på hemmplan och förlorade med med 23-24. Många i publiken hoppades nog att Skövde hade börja hitta formen men av söndagens match att döma var formtoppen tillfällig.
Malmö öppnar piggt och rycker tidigt åt sig en ledning till 1-4. Skövde saknar inte chanser men målvakten Dan Beutler i Malmö agerar levande vägg. En bit in första halvlek drar Malmö på sig några utvisningar som Skövde till viss del lyckas dra nytta av. Skövdes målvakt för dagen, Robert Lechte, rycker upp sig i slutet på första med några svettiga räddningar och Skövde hänger i till ställningen 7-10.
Coach Sivertsson i Malmö är inte nöjd och efter timeout höjer sig bortalaget ett snäpp och springer ifrån till 8-13 innan halvtidsvilan. Det sker ett målvaktsbyte in för andra halvlek då dan Beutler ger plats åt kollegan Niklas Kraft. Om man säger att Beutler var briljant i första och att Kraft var minst lika bra i andra så skapar det viss förståelse i att Skövde hade svårt att göra mål.
Precis som i första öppnar Malmö andra halvlek starkt, man är konsekeventa i försvar och tillåts kontra in till synes enkla mål. Skövde gör sista  kvarten ett försök att använda sju stycken utespelare genom att sätta målvakten på bänken under anfallen och plocka in en extra utespelare men utan större framgång. Skövde orkar inte bjuda upp till kamp och är aldrig nära att komma ikapp ett disciplinerat Malmö som till slut vinner med 20-28.
Starkt bidragande till Malmös seger är redan nämnda målvakter. Beröm även till Fredrik Lindahl i Malmö samt Adam Samuelsson i Skövde som båda gör en bra match utan att vara de som syns mest.
Målskyttar, tabell och resultat: