Skotten i huvudet tvingar målvakten att lägga av

Philip Åkesson, här i VästeråsIrsta. Foto: Viktor Ljungström

Philip Åkessons comeback till IFK Ystad blev inte som någon hade tänkt sig. Efter ett par elakartade skott i skallen avslutar målvakten handbollskarriären.

– Det var inte det här vad jag tänkte mig när jag återvände till IFK Ystad. Jag har inte kunnat bidra med någonting alls och det känns bittert, säger Åkesson i en intervju med Jan Ohlsson på Ystads Allehanda.

Åkesson, 32, återvände till IFK inför säsongen. Med några år i Norge och flera år i VästeråsIrsta i bagaget skulle han agera rutinerad förstamålvakt hos nykomlingarna. Så blev det inte.

Han hann bara med två halvlekar i klubben. Efter första matchen mot HK Malmö träffades han av ett hårt skott i huvudet på träning. En månad senare var olyckan framme igen. Båda gångerna ledde det till hjärnskakningar som han fortfarande känner effekterna av.

För er som läste i Sportbladet om förre hockeyproffset Johan Franzéns hjärnskador efter karriären kan känna igen symptomen. De båda idrottsmännen blev snabbt trötta, mådde dåligt av träning och sov väldigt mycket.

Därför blev det ett naturligt beslut att lägga av, att lyssna på kroppen. Men Åkesson kommer ändå att fullfölja sitt kontrakt för klubben, men inte som målis utan som fystränare och sedan som målvaktstränare och hjälpa till med spons.

Vi önskar Philip Åkesson allt väl och att han dirigerar lungorna ur pågarna i spåret.