Skånederby

Ett rafflande Skånederby tar vid med Scandinaviumkänsla vid inspringet! Publiken eldar på ordentligt för Lugi.

Första tjugo minuterna är det klasskillnad och Lugi hänger inte med alls i svängarna. Ystad leder med siffrorna 7-1 efter 12 minuter och frustrationen är påtaglig både bland spelare och supportrar.

Då tar Lugi timeout. Efter timeouten är det ett helt annat Lugi som syns på plan. Jakob Wickman Modigh reducerar till 2-7 och en nytändning är märkbar. Lugi jobbar sig närmare och när matchen når halvtidsvila står det 9-10 efter en stark kvart av Lugi.

Andra halvlek är betydligt mer jämn och spännande. Matchen slutar 21-21 efter en kvittering av Ystad IF, med bara fåtal sekunder kvar av matchen.

Matchens publiksiffra: 2907.

***

IFK Kristianstad mötte HK Aranäs i Kristianstad Arena samma kväll. Matchen var rätt avslagen och IFK Kristianstad kunde lufta bänken ordentligt.

Marcus Dahlin fick äntligen speltid men såg ringrostig ut, förståeligt. Efter 30 minuter spelade stod det 17-10. I andra halvlek lägger IFK i ytterligare en växel och visar bredd. Johannes Larsson hade lekstuga med nio fullträffar den kvällen och slutresultatet skrevs till 31-18.

Publiksiffra 4435.