Sjätte raka vinsten för IFK Kristianstad

Ännu ett skånskt derby där IFK Kristianstad gick in som serieledare med fem raka vinster i Elitserien.

Matchen inleddes med fart och fläkt och redan efter 12 minuter har IFK dragit ifrån med 8-3. Kristianstad startade med ett aggressivt 6-0 försvar och Simic började stabilt mellan stolparna.

Dan Beutler som tidigare i sin karriär spelat i IFK Kristianstad men gick bakom ryggen på klubben för ett annat uppdrag i Qatar ledde till att hemma matchen mot Ystad den 26 november blev hans sista i IFK tröjan, om han inte kommer tillbaks igen.

20 minuter in i matchen blev IFK Kristianstad fulltaligt och Ola Lindgren tog Timeout. HK Malmö kröp allt närmare med ett vassare försvarsspel och snabbare uppspel. IFK Kristianstads guldtränare Ola Lindgren blev skogstokig nere på bänken och manar på sina spelare som har väldigt många tekniska fel dom första 25 minuterna.

Johannes Larsson satte 8-12 till IFK efter 28 minuter i första halvlek. Mirsad Pecikoza reducerar till 9-12.

Halvtidsresultatet 9-13

Andra halvlek håller någorlunda jämna steg, HK Malmö var fortfarande med i matchen men där var klasskillnad. IFK Kristianstad är långt ifrån sin toppnivå men det blir ändå tredje raka förlusten för HK Malmö.

När det bara återstod tio minuter ledde IFK Kristianstad med 15-20, och HK Malmö såg rätt uppgivna ut. Straffkast till HK Malmö och Leo Larsson kommer in, Robert Månsson reducerar och ställningen stod 17-21 med endast fem minuter kvar.

IFK Kristianstads klack Södra kurvan var på plats och sångerna ekade i Baltiskahallen.  Ola Lindgren lämnar planen först av alla med en förhoppningsvis härlig känsla i kroppen efter sjätte raka i Elitserien.

Slutresultatet skrevs till 19-23.