Simon Nyberg klar med karriären

Simon Nyberg. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Simon Nyberg gjorde sitt på kanten för de flesta stora stadslag i Skåne. Säsongen 2021/22, tillsammans med HK Malmö, blev den sista för pådrivaren på planen.

– Efter åtta säsonger som handbollsspelare i HK Malmö är det dags för mig att satsa fullt ut på min civila karriär, säger han till klubbens hemsida.

Nyberg kom till Malmö på det abrupta sättet, H43 Lund lade ner sin satsning i december 2014 och vänstersexan kunde bara flytta för att hålla elitlivet flytande.

Det nya laget blev en desto tryggare punkt. Nyberg fick dock hoppa runt en del från hösten 2021 med korttidskontrakt där han till sist nådde slutpunkten i Malmötröjan.

– Även om kroppen hade orkat spela handboll i 10 år till så känns det skönt att avsluta med vetskapen om att man har och fortsatt kan bidra på den nivå jag vill och att ingen skada eller annan omständighet har fått diktera villkoren för min karriär.

– Jag har älskat min tid i HK Malmö och den möjlighet jag fått att lära känna så många fantastiska handbollsspelare, tränare, materialförvaltare, funktionärer, publik och anställda i föreningen, fortsätter han till klubbsajten.

Stora delar av Malmös rutinerade garde lämnar klubben. Erfarenheten hos Dan Beutler, Hampus Jildenbäck, Fredrik Lindahl och Nyberg kräver kompensation i ombyggnationen till hösten.

Länk: Simon Nyberg väljer att avsluta sin spelarkarriär’