Simon Möller om finalplatsen: ”Vi är inte nöjda än”

Sävehofs målvakt, Simon Möller. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån

Under fredagskvällen tog sig IK Sävehof till final när Lugi besegrades med 3-0 i matcher. Detta blir Simon Möllers andra SM-final med Sävehof, klubben han har representerat hela sitt liv.

Under gårdagen ställdes Sävehof mot Lugi i den tredje semifinalen. Det var vinna eller försvinna som gällde för Skånelaget.

Trots det skarpa läget för Lugi kunde Sävehof gå segrandes ur matchen med hela 40–27, vilket innebär att Partilleklubben kommer att spela SM-final under våren.

Simon Möller har spelat i Sävehof i hela sitt liv och han var med igår när laget tog sig till SM-final.

– Vi var förberedda på vad som skulle komma samtidigt som Lugi inte hittade på särskilt mycket nytt. Det blev inte så mycket nytt från de tidigare matcherna mot Lugi så vi kunde bara mala på med vårt försvarsspel och snabba kontringsspel. Jag tycker att det var just det som stack ut igår, säger Simon Möller.

Sävehof har tagit sig till final utan en enda förlust i slutspelet. De började med en vinst i kvartsfinalen mot Guif med 3–0 och sedan kunde de även gå segrande mot Lugi med tre raka matcher.

–Vi har många spelare som är rutinerade och vana vid dessa situationer och vi trivs i dessa lägen. Om man tar som igår efter matchen som exempel, det var ingen jättestämning direkt över att vi hade tagit oss till final utan alla vet att vi har tre matcher till att vinna, punkt slut. Jobbet är långt från färdigt, vi är inte nöjda än, säger Möller och fortsätter:

– Jag tycker verkligen att vi är ett lag i harmoni och vi fungerar bra ihop. Alla har en roll i laget och vet vad de ska göra. Vi är en trupp i harmoni där alla gör sitt jobb till max och där alla vill vinna.

20-åringen har ett SM-guld med sin moderklubb sedan tidigare. Nu ska han ge allt för att kunna ta ett ytterligare.

– Jag är otroligt sugen på att ta ett till SM-guld, det är det största man kan vara med om i Sverige. Att få avsluta en säsong med ett SM-guld efter allt hårt slit och jobb, det är få känslor som slår det. Jag har siktet inställt på ett till SM-guld, vi alla är supertaggade för att ta det guldet.