Shejk stöttar HK Malmö

Carl-Johan Andersson är en rutinerad kraft i HK Malmö. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Shejk Ahmed Al-Shohomi har engagerats i HK Malmö och målet är tydligt: Vi ska utmana Kristianstad.

HK Malmö må ha hård konkurrens i staden av fotboll och ishockey, men handbollsklubben arbetar nyfiket och inspirerande bra i många frågor. Det handlar dels om en fin mix i spelartruppen men också om kreativa matchannonser och annat nyskapande.

Det senaste tillskottet heter Ahmed Al-Shohomi. Han är shejk från Kuwait och har stort handbollsintresse. Denna vecka är han på plats i Malmö för att arbeta vidare i ett projekt som innehåller både integration och sportslig satsning, rapporterar Sydsvenskan.

Han har ett tydligt mål:

Vi ska utmana Kristianstad.

Han har erfarenhet sedan tidigare och visar även en ödmjuk sida som kanske annars inte brukar vara första intrycket hos denna typen av personer:

Med dem kan vi göra det bra inte bara i Sverige. Men min klubb Al-Qurain i Kuwait tog vi steg för steg och blev efter fem år bäst i arabvärlden.

För att nämna ett annat storlag kan jag säga att PSG har ännu mer pengar än mig, men de lyckade ändå inte vinna Champions League. Det gäller att skapa en familjekänsla i laget. Lyckas du inte med det är det omöjligt att vinna.

Det handlar heller inte bara om pengar och sportslig framgång. Malmö vill med hjälp av Al-Shohomis kontakter locka internationella spelare till klubben och bredda publikbasen på läktarna. En form av integration där handbollen ligger efter och vi på Handbollskanalen gillar detta initiativ starkt.

HK Malmö gjorde en god insats igår mot Guif och vann med 22 – 16. Bäste målskytt var landslagsspelaren Robert Månsson som gjorde 7 mål. Adam Lönn gjorde 2 mål i sin comeback. Richard Blank och Daniel Pettersson gjorde 4 mål vardera för Guif.