Semifinal nära för Redbergslid

Tobias Thulin, Redbergslids IK. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström, Viktorljungstrom.se

Redbergslid har skaffat sig ett riktigt bra läge för att slå ut Sävehof och ta sig till semifinal. Detta efter vinst med 29-23 i den andra kvartsfinalen, vilket innebär 2-0 i matcher för RIK. 

Stor matchvinnare för bortalaget blev målvakten Tobias Thulin som återigen stod för en mycket fin insats. Thulin har tagit stora kliv under säsongen och blev nyligen belönad för det genom att bli uttagen i det första ligalandslaget.

I tisdagens match stod han för mängder av viktiga räddningar, framförallt i den andra halvleken, när RIK lyckades hålla undan för ett stundtals frustrerat och irriterat hemmalag.

I den första halvleken var det väldigt jämnt. Lagen bytte mål och ledning med varandra innan Sävehof gjorde ett miniryck fram till 10-7. Då trodde nog de flesta att Partillegänget skulle gå till halvtidsvila med ledning, men bortalaget gav sig inte och vände snabbt till 10-11, vilket senare blev 11-15.

Den andra halvleken blev inte riktigt spännande förrän det var ungefär 15 minuter kvar. Då hade Sävehof ett härligt flyt efter att man gick från 16-21 till 19-21. Men i det läget klev Thulin och Linus Arnesson fram och RIK vann till slut rättvist med 29-23.

IK Sävehof – Redbergslids IK 23 – 29 (11-15)

IK Sävehof
Jonas Larholm 5, Viktor Ottosson 5, Sebastian Karlsson 4, Johan Fagerlund 3, William Bogojevic 3, Victor Fridén 1, Niclas Fingren 1, Olle Forsell Schefvert 1

Redbergslids IK
Tobias Johansson 7, Linus Arnesson 5, Albin Stenberg 4, Jonathan Carlsbogård, 4, Daniel Wester 3, Emil Mellegård 3, Oliver Wigmark 2, Rickard Lönn 1

Publik: 2415