Sävehofs nye målvakt: Bäst i norska ligan 2019/20

Foto: IK Sävehof

Bertram Obling får bästa möjliga avsked när han i sommar lämnar Halden för spel i Sävehof. 24-åringen har nämligen röstats fram till norska ligans bästa målvakt.

Redan före jul säkrade IK Sävehof signaturen från Bertram Obling. Den 24-årige dansken ska ersätta August Eli Björgvinsson mellan stolparna i Partille Arena. Och kanske var det tur att Sävehof var så på tå för nu har Obling-aktien stigit i kurs.

För när spelarna i norska ligan fick rösta fram seriens bästa målvakt hamnade hela 57,3% på Bertram Obling. Han har under säsongen blivit utsedd till matchens bästa spelare 10 gånger, har en räddningsprocent på 40,43% och har räddat 23 av 69 straffar. Ruggiga stats!

Nu skruvas förväntningarna upp på dansken som fostrades i lilla Geved IF innan han som 14-åring anslöt till den mäktiga ungdomsakademin i Skanderborg. Där avancerade han snabbt i leden och blev redan som 18-åring uppflyttad i A-laget. Det var samma sommar som Linus Persson lämnade klubben för Bjerringbro-Silkeborg.

Under ungdomsåren hann Obling även med att spela U18-EM för de danska killarna födda P94/95 och delta i European Open i Göteborg 2013. Vi misstänker även minst ett guld i Partille Cup då Skanderborg vann Boys 15 i upplagan 2010.

Det blev bara en säsong i Halden men ett stort avtryck lämnades. Återstår att se vad 2-årskontraktet med Sävehof renderar i för historier i efterhand.

Hela laget:

MV: Bertram Obling, Halden

V6: Sindre Heldal, Nærbø
M6: Aksel Strupstad, Bækkelaget
H6: Sigvaldi Gudjónsson, Elverum

V9: Martin Lindell, ØIF Arendal
M9: Magnus Fredriksen, Elverum
H9: Emil Midtbø Sundal, Bækkelaget