Sävehofs Bertram Obling till HC Erlangen

Sävehofs målvakt Bertram Obling. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

HC Erlangen meddelar på sin hemsida att de värvar Sävehofs målvakt Bertram Obling till sommaren. Obling har stått för en stark säsong och hade en stor del i förra årets SM-guld. Han tilldelades dessutom Guldpipan för sitt sportsliga uppträdande.

Handbollsligan tappar en stor profil till nästa säsong när Sävehofs målvakt Bertram Obling lämnar Partille för tyska HC Erlangen. Där ersätter han den 38-årige Martin Ziemer, som lämnar för schweiziska Kadetten Schaffhausen.

– Bertram Obling tar med sig en hel del internationell erfarenhet till Erlangen. Han har redan spelat i danska, norska och nu senast i den svenska ligan och uppnår vecka efter vecka otroliga statistiska värden. Speciellt den här säsongen när han har övertygat i EHF European League med fantastiska insatser, exempelvis mot SC Magdeburg, säger Erlangens sportchef Raúl Alonso på klubbens hemsida och fortsätter:

– Vi har följt honom under en väldigt lång tid och hans starka insatser har naturligtvis väckt intresse från andra klubbar, vilket gör att vi är ännu nöjdare över att Bertram kommer att bära HC Erlangens tröja från sommaren 2022. Bertram är en ambitiös atlet som också har en superkaraktär. Vi är övertygade om att han kommer att pass oss utmärkt.

Oblings karriär började i danska Skanderborg och gick därefter vidare till norska Halden HK. Den förra säsongen vann han SM-guld med Sävehof och fick dessutom Guldpipan, Elitdomarföreningens pris för sportsligt uppträdande. 26-åringen flyttar till Tyskland under sommaren.