Sävehof vann derbyt mot RIK – Thulin räddade 0 av 18 skott

Vetle Eck Aga, IK Sävehof. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Sävehof tog en tung seger i jakten på slutspel mot rivalen Redbergslid, 34-29 (18-16). Effektivitet la grunden till vinsten.

Det var ett sargat Sävehof som kom till Partille Arena. Formen har sviktat och det står klart att Jonas Larholm förmodligen kommer missa resten av den reguljära säsongen.

Redbergslid å sin sida har både bättre form och bättre placering. Man har även med Tobias Thulin i laget som var tredjemålvakt under EM. Men den unge keepern måste ha haft den märkligaste handbollskvällen i sitt liv. För på 18 skott räddade målvakten inte ett enda av dem, innan han byttes ut. Det är ovanligt. Och då blir det svårt att vinna matcher.

Trots målvaktsspelet höll RIK jämnt med Sävehof i första halvlek. Hemmalagets målvakt, Simon Möller, tog bara 21% av skotten så det hjälpte bortalaget. I paus var ställningen 18-16 till Sävehof. Dels tack vare ett fungerande kontringsspel och säkra kanter i Viktor Ottosson och Sebastian Karlsson, skriver GP.

Andra halvlek skulle fortsätta i de svartgulas favör. Trots att RIK slängt in Hayder Al-Khafadji i mål som räddade friskt. Men Per Sandström kom in för hemmalaget och räddade likaså.

Stenberg, Carlsbogård och Johansson gjorde alla sex mål var för gästerna som försökte svinga sig ifatt i matchen genom offensiven – men förgäves. Sävehof kunde ta en stabil seger med 34-29.

Vinsten ger Partillelaget andrum på den sista slutsspelsplatsen, tre poäng framför Hammarby – som möter Kristianstad borta ikväll kl 19:00.

Redbergslid hade behövt segern för att haka på den absoluta toppen, eller ja, förutom ettan IFK Kristianstad som verkar klara vinnare av grundserien.

För RIK väntar Alingsås hemma i nästa runda. Sävehof tar emot Helsingborg.

IKS: Sebastian Karlsson 7, Jonathan Edvardsson 5, Viktor Ottosson 5, William Bogojevic 5, Oscar Sunnefeldt 3, Johan Fagerlund 3, Viktor Rhodin 2, Vetle Eck Aga 2 och Gzim Salihi 2

RIK: Albin Stenberg 6, Tobias Johansson 6, Jonathan Carlsbogård 6, Oliver Wigmark 4, Simon Örtelind 3, Ludvig Högberg 2, Pontus Mellegård 1, Jonathan Wenell 1.