Sävehof vände och vann i moderklubbsmatchen

Drygt 1200 personer i Eriksdalshallen, de flesta från ungdomslag, såg Hammarby springa in i sina moderklubbars tröjar inför matchen. Något som uppskattades av publiken. Det gjorde även hemmalagets spel, fram till slutet.

40 sekunder kvar. Sävehof leder med 24-23 och har bollen. Men ingenting är säkert på Söder.

– Det värsta som finns är att leda där uppe med någon eller några bollar. Man vet att de är så bra på att komma ikapp. Det är jävligt speciellt i Eriksdalshallen. Det gäller att tänka på sig själv, inte tänka på fans och sånt, säger Olle Forsell Schefvert till GT.

Forsell Schefvert och Sävehof behöll lugnet och kunde sätta dit bollen i anfallet och sedan hann man med en till och skrev slutsiffrorna till 23-26.

Började bra för Bajen

Hemmalaget startade dock piggast till hemmapublikens förtjusning där målvakten Robin Hallberg stängde igen butiken stora delar av första och gick in i ledning 14-12 i halvtid.

– Vi bjuder upp Sävehof som får springa ordentligt i första, det är ett jäkla tempo. Försvarsspelet är i stora delar bra matchen igenom, säger Hammarbys tränare Kalle Matsson till Hammarbyhandboll.se.

Sedan började problemen för Hammarby som endast fick in två bollar på de tio första minuterna av andra halvlek. Efter ytterligare tio minuters spel kom gästande Sävehof ikapp och slet och sig taktpinnen.

– Det är uppenbart att det har med självförtroende att göra. Vi kan ju spela, och det visar vi i stora delar av många matcher. Men tyvärr blir den en del perioder med osäkerhet där vi inte får till det, säger Kalle Matsson.

Förlusten innebär att de grönvita är fortsatt fast med IFK Ystad som delad jumbo medan Sävehof klättrar sig närmre Redbergslid på en femteplats i och med deras förlust mot Lugi igår.