Sävehof utjämnade mot Redbergslid – avgörande match på fredag

Sävehof slog ut Redbergslid i kvartsfinalerna

IK Sävehof vann ikväll den fjärde kvartsfinalen mot Redbergslids IK med klara 26-18. Segern innebär att Sävehof nu vänt underläge 0-2 i matcher till lika 2-2.

Varken Sävehof eller Redbergslid bjöd publiken på något skönspel i matchens inledning. På tal om publiken så var det en fin inramning i Partille Arena ikväll. Hyfsat välfyllda läktare där Sävehofs Kamikazes bidrog till bra stämning med trummor och sång.

Åter till matchen, som inte bara hade en slarvig inledning. Den var även målsnål. Trots slarv och få mål var det hemmalaget som sakta men säkert byggde upp en ledning. I den 8:e matchminuten, vid ställningen 4-1, kallade Redbergslids Jasmin Zuta sina spelare till en Time-Out.

Taktiksnacket resulterade i att gästerna ökade sin målskörd en aning, men hemmalaget gjorde detsamma. RIKs lagkapten, Linus Arnesson, drev förgäves på sina medspelare som hade fortsatt svårt att forcera ett samlat Sävehof-försvar med en offensiv spets mot just Arnesson. Samtidigt kom Per Sandström i Sävehofsmålet igång på allvar.

Per Sandström gick till halvtidsvila med 61% i räddningsprocent (11 räddningar på 18 skott) och ledning 15-9.

Redbergslid öppnade andra halvleken med att göra två raka mål. Men den minskade måldifferensen var bara tillfällig då Sävehof svarade med samma mynt – två raka mål. Efter detta fortsatte hemmalaget att gasa och med en fortsatt storspelande Sandström, som räddade både frilägen och straffar, utökade man ledningen till 21-12. Gästerna såg redan nu ut som ett slaget lag och det enda som kunde rädda dem nu var en sådan där makalös comeback likt den Sävehof bjöd på i den senaste matchen.

Comebacken lös dock med sin frånvaro och Sävehof kunde enkelt bevaka ledningen och vinna matchen med klara 26-18.

Om det i de två inledande matcherna mellan lagen var Redbergslid som visade mest glädje, passion och offervilja så har den pendeln svängt. Ikväll visade hela Sävehof att man ville ta denna kvartsfinalserien till en femte och avgörande match då man var hetare på i princip samtliga positioner.

Nästa gång lagen möts är på fredag i Lisebergshallen med avkast 19:10. Segraren i den matchen går vidare till semifinal.

IK Sävehof – Redbergslids IK 26-18 (15-9)

Målskyttar Sävehof: Atli AEvar Ingolfsson 7, Viktor Ottosson 4, William Bogojevic 4, Olle Forsell Schefvert 3, Johan Fagerlund 2, Niclas Fingren 2, Jonathan Edvardsson 2, Jonas Larholm 1, Sebastian Karlsson 1.

Målskyttar Rebergslids: Linus Arnesson 3, Rickard Lönn 3, Jonathan Carlsbogård 3, Oliver Wigmark 2, Albin Stenberg 2, Anton Gustavsson 1, Tobias Johansson 1, Henrik Weglin 1, Emil Mellegård 1.

Publik: 2 730