Sävehof starkast i Göteborgsderbyt

Jonas Larholm vräker sig mot mål. Foto Tommy Holl IBL

Redbergslid imponerade senast mot Alingsås och Sävehofs insats mot OV var inget vidare. Men i kvällens match var Sävehof betydligt bättre än antagonisten RIK och vann med 30–22.

ANNONS

– Vi kände aldrig stress utan gick in med ett lugn och var rejäla i alla beslut. Det blev till och med lite skönspel på slutet. Det var med mersmak vi tog den här segern och extra härligt att den kom i ett derby, sa Sävehofs Jonas Larholm till C More.

Matchen var jämn i den första halvleken och bortalaget hade ledningen med 16–13, en ledning man kom att behålla matchen ut.

Men det stod och vägde inledningsvis i den andra halvleken innan Partillegänget satte in det avgörande rycket från minut 42 till minut 50. Då gick man från 22–18 till ledning 27–18.

En tung seger för Sävehof som nu tar in på lagen i tabelltoppen.

– Vi har haft några poängtapp som vi självklart inte är nöjda med, men det har varit täta matcher hela vägen om vi torskat en del. Totalt känns det ändå som att vi har en positiv trend nu, sa Larholm.

Redbergslids IK – IK Sävehof 22 – 30 (13-16)

Redbergslid
Tobias Johansson 6, Albin Stenberg 4, Jonathan Carlsbogård 4, Niclas Fingren 4, Oliver Wigmark 2, Daniel Wester 1, Fredrik Augustsson 1

Sävehof
Viktor Ottosson 5, Jonathan Edvardsson 5, Johan Fagerlund 4, Gzim Salihi 4, Jonas Larholm 3, Vetle Eck Aga 3, Viktor Rhodin 2, William Bogojevic 2, Oskar Sunnefeldt 1, Eric Westergren 1

Publik: 1 836

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here