Sävehof snabbt upp på vinnarspåret igen

Jonathan Edvardsson. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

I onsdags blev det förlust i Partille Arena för Sävehof. Dagen efter, igår torsdag, var det chans till tidig revansch. Kungälv kom förbi och bjöd på gott motstånd, men Sävehof var paret starkare.

Första halvlek

Allsvenska Kungälv öppnade starkaste och gick upp i ledningen i den inledande delen av matchen. Laget från divisionen under Sävehof var faktiskt i ledning hela vägen fram till sista minuten av första halvlek då Sävehof tagit sig jämsides och förbi, för första gången i matchen. 17-16 stod det på tavlan i paus.

Andra halvlek

Det som var en knapp ledning med uddamålet visade sig vara avgörande nog. Lagen följde varandra målmässigt även i den andra halvleken och med tio minuter kvar att spela kvitterade Kungälv, men närmare än så kom inte laget från Bohuslän. Sävehof hade en liten men utslagsgivande växel till att plocka fram och slutresultatet fastställdes till 31-29 till Partillelaget.

Sävehoftränaren Michael Apelgren var klar över att det är träningsmatcher det handlar om och att allt inte sitter direkt, men var ändå belåten över spelarnas anpassningsförmåga.

– Jag är mest nöjd med att vi hela tiden har en vilja att ta åt oss av det taktiska. Sedan förstår jag att det blir väldigt mycket och då kommer det ta lite tid, men det är gott att se, sa Apelgren till klubbens hemsida.