Sävehof satte Hammarby på plats – tack vare stekhet Salihi

Gzim Salihi. Foto (arkiv): Carl Sandin/Bildbyrån.

Namnet var Gzim Salihi. Stortalangen i svart och gult slog igenom med 13 mål. Han såg också till att IK Sävehof vann storstadsmötet, 31–27 mot Hammarby.

Halvvägs i hemmapremiären hade 20-åringen nätat sex gånger, normalt sett vad en bra kväll brukar bjuda på av Salihi-fullträffar.

Niometaren hade ännu mer på lager av kvickt fotarbete och rappa avslut efter paus. Han fintade sig fram och såg heller inte ut att drabbas när en och annan duell gick ut på mer fysisk kamp.

Sävehof hade en betryggande marginal, som blev ifrågasatt när Hammarby med Patrik Fahlgren och linjespelaren Adam Blanche i spetsen närmade sig.

Målvakten Fabian Norsten bidrog med mål i öppen kasse, tre bollar kvar att hämta in när fem minuter återstod.

Då hade Salihi sparat sig till en sista urladdning, prickade rätt med både 29–25 och 30–25 till kvällens största jubel i Partille Arena.

Hans kunskapslyft till den andra säsongen i Sävehofs elitlag nådde nya höjder, högernian kan ändå utvecklas i lugn och ro med kontrakt över 2021.

Sävehof hade också en bra målvakt i August Eli Björgvinsson medan William Bogojevic stöttade upp bra i distansskyttet. Summerat till tre poäng i den tidiga tabellen, Hammarby vände hemåt med en seger och nu en förlust i totalen.

IK Sävehof–Hammarby 31–27 (15–10)