Sävehof presenterar säsongens lagkaptener

Johanna Bundsen. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Sävehof presenterar säsongens lagkaptener på hemsidan. I damlaget är det Johanna Bundsen och Thea Blomst som kommer dela på ansvaret, medan Sebastian Karlsson blir lagkapten i herrlaget. 

Den nya säsongen börjar så sakteliga komma igång, och Sävehof passar därmed på att presentera årets lagkaptener.

I damlaget har klubben beslutat att Johanna Bundsen och Thea Blomst kommer dela på det viktiga uppdraget. Blomst är Sävehoffostrad och har varit klubben trogen sedan barnsben. Bundsen har varit en av Sveriges allra bästa målvakter i över ett decennium, och är en riktig veteran i sammanhanget. Landslagsmålvakten har vunnit åtta SM-guld med just Sävehof, och är nu tillbaka i klubben efter fem år i Köpenhamn.

”Det är två spelare med Sävehofhjärta, men i olika generationer. Båda besitter stora ledaregenskaper och kommer leda gruppen på ett fantastiskt sätt.”, skriver klubben på hemsidan.

I herrlaget har man valt ut Sebastian Karlsson som lagkapten, medan Olle Ek är assisterande kapten. Karlsson har ett riktigt Sävehofhjärta och har spelat i klubben sedan bollskolan. Tillsammans med moderklubben har han tagit hem två SM-guld och nu är han på jakt efter det tredje.

”Sebastian Karlsson är en kulturbärare och som spelat i Sävehof sedan Bollskolan. Hans egenskap som ledare bidrar starkt till vinnarkulturen.”, skriver klubben på hemsidan.

Ek har spelat i Sävehof sedan 2018.

”Olle Ek är en ledartyp som också visar väg i matcher som står och väger och har mycket sunda värderingar.”, skriver klubben på hemsidan.