Jämnt och tajt när Sävehof besegrade OV

William Bogojevic, IK Sävehof. Foto: Line Skaugrud Landevik, Bildbyrån

OV Helsingborg stod upp bra i Partille men det var hemmalaget som vann till slut. Sävehof avgjorde i den andra halvleken och matchen slutade 30–27.

ANNONS

Det är två lag som kämpar för helt olika saker. Sävehof har inte presterat enligt förväntningarna på laget och istället för toppstrid handlar avslutningen på grundserien istället om att hålla främst Hammarby bakom sig för att klara slutspel. För OV handlar det framförallt om att hålla Karlskrona på jumboplatsen och därmed undvika direkt nedflyttning till Allsvenskan.

Söndagens match var jämn från start till slut, men med ett hemmalag som var i förarsätet matchen igenom. Ställningen efter den första halvleken var 14–12 och matchen var därmed öppen inför avslutningen.

I den andra halvleken var det lika jämnt, men Sävehof satte in det avgörande rycket på slutet och kunde sedan hålla undan och vinna.

IK Sävehof – OV Helsingborg 30 – 27 (14-12)

IK Sävehof
Henrik Johansson 6, Oskar Sunnefeldt 6, Johan Fagerlund 4, Sebastian Karlsson 4, Viktor Rhodin 3, Jonathan Edvardsson 3, William Bogojevic 2, Vetle Eck Aga 1, Gzim Salihi 1

OV Helsingborg
Linus Nilsson 10, Henrik Hurtig 6, David Svensson 3, Sasa Puljizovic 3, Oskar Cosmo 2, Jonatan Wilthorn 1, Johan Lundgren 1, Emil Lindqvist 1

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here