Sävehof och Önnered bjöd upp till dans

Gzim Salihi, i kanonform. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

För ovanlighetens skull ligger Sävehofs herrar, de svenska mästarna, inte bland topp fyra i Handbollsligan. De har åkt rutschkana ner till plats åtta, i besvärande närhet av slutspelsstrecket. Men är det något Sävehof visat prov på så är det ju förmågan att samla ihop sig, toppa formen till slutspelet och därefter ta på sig guldhattarna. Dagens motståndare Önnered har blandat rejäla skrällar med avslagna förluster. Frågan är vilket humör de är på ikväll, är de taggade får Sävehof se upp.

Efter en kvart av matchen har Sävehof gått upp i en fem måls ledning och man anar en seg fortsättning utan dramatik. Sävehofs spelare synes bredare, längre, snabbare, starkare.

Men så plötsligt hittar Önnered kraft och mod, okänt varifrån. Sakta men säkert ökar deras effektivitet och vid halvlekens slut lyckas distansskytten David Sandberg kvittera i slutsekunden. Önnered går ut rakryggade till vilan, mest nöjd är troligen Anton Hallbäck, knappast storvuxen men kvickfotad och spelintelligent som få. I Sävehof är det kraftpaketet William Bogojevic som anför laget som säker skytt.

Halvtidsresultat: 15-15

Andra halvlek bar matchens prägel, Sävehof drar ifrån med 4-5 mål, Önnered vaknar till och går upp till lika. Varefter det är Sävehofs tur att vakna till och åter dra ifrån. Så där höll det på. Men till slut är Sävehof ett något starkare lag och vinner, dock inte utan besvär.

Två spelare skiljer ut sig denna kväll. Gzim Salihi är tunnbyggd vilket gör att han som den halaste ål kan halka in i minsta glipa, väl där är han säkerheten själv. Sju mål av Gzim ikväll, nyss utsedd till månadens spelare Handbollsligan.

I Önnered var Anton Hallbäck profilen, både som spelfördelare och målskytt. Sex mål och lika många assist visar vilken bärande roll han fått i Önnered.

Det här var en kul och välspelad match, båda lagen bjud upp till dans. För Sävehof känns avståndet neråt i tabellen mer betryggande nu. För Önnered är läget något sämre, laget behöver några skrällar till för att vara på säker mark.

Slutresutat: 30-27

Sävehof: William Bogojevic 7, Gzim Sahili 7, Jonathan Edvardsson 6, Stefan Sunajko 3, Sebastian Spante 2, Vetle Eck Aga 1, Christoffer Brännberger 1, Sebastian Karlsson 1

Önnered: Anton Hallbäck 6, David Sandberg 5, Anton Schultze 4, Hugo Bengtsson 3, Mirko Vicentijevic 3, Victor Rhodin 2, Max Santos 1

Anders Hilmersson