Sävehof med rätta takter efter paus

Sebastian Karlsson. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

IK Sävehof fick inte spelet att stämma – förrän efter paus. Sista 30 i en svängig premiär ledde ändå mästarlaget till sköna premiärpoäng. – Vi vann och det är det viktiga, sade tränaren Kristian Berndtsson till klubbens hemsida.

Sävehof blandade och gav men stack ut ändå med starka kantaktörer (Sebastian Karlsson och Stefan Sunajko). Flera fina försvars- och målvaktsingripanden borgade till lugn och gav till slut kontroll för hemmalaget.

Eric Johansson var bäst i Guif med åtta mål men Karlsson med samma antal i nät glänste mest. Högersexan hann också visa upp straffskytte på repertoaren.

Jonathan Edvardsson styrde och ställde medan Agust Eli Björgvinsson pressade upp räddningsprocenten över 40 och knep gästernas enda försök från sju meter.

Dessutom betalade sig inställningen i säsongens första tävlingsinsats.

– Vi känner oss ganska trygga i vårt spel, så det är bara att fortsätta på det. Det var en premiärmatch och den ville vi vinna till vilket pris som helst, sade Berndtsson till klubbens hemsida.

IFK Kristianstad blev första lag till två segrar genom att besegra Ystads IF. Avgörandet kom sent, Adam Nyfjälls mål i slutminuten punkterade en match som hemmalaget behärskade med knapp marginal.

IFK Kristianstad–Ystads IF 25–23 (12–10)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>
IK Sävehof–Eskilstuna Guif 27–22 (11–11)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>