Sävehof kvitterade till 2–2 – nu väntar avgörande match på torsdag

IK Sävehof. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Vilken häftig finalserie vi bjuds på mellan IK Sävehof och Alingsås HK. Måndagskvällens svängiga historia bjöd på ett hemmalag som var i förarsätet i stort sett hela matchen och till slut vann med 32–29. Nu väntar en femte och avgörande final i Alingsås på torsdag.

Vilken match! Vilken dramatik! Det blir en femte och avgörande final i Estrad på torsdag efter att Sävehof vunnit med 32–29 efter förlängning. Det krävdes dock otroligt mycket av Sävehof eftersom Alingsås vägrade att ge upp. Flera gånger såg det ut som att hemmalaget hade säkrat segern, men trots det gick matchen till förlängning där Sävehof var det bättre laget.

Men vi tar det från början. Det var väldigt härlig stämning i Partille arena och mycket folk på plats från båda supporterskarorna.

Matchen då? Inledningsvis spelades den i otroligt högt tempo och Andreas Berg visade sig vara otroligt spelsugen efter att ha varit avstängd i den förra matchen. Flera mål blev det från vänstersexan och eftersom det var fullt ös från alla håll och kanter var ställningen 6–6 rätt så tidigt på matchen. Största skillnaden i första halvlek jämfört med de senaste matcherna var tempot och kontringsspelet hos de båda lagen.

Christoffer Brännberger fortsatte att spela över gränsen även i den här matchen och inledningsvis utan att bli bestraffad av domarna. Flera gånger under slutspelet har Brännberger delat ut knytnävsslag mot sina motståndare och i den här matchen var det William Andersson Moberg som var mottagare. Strax efter det fula slaget på supertalangen delade Brännberger ut en ny smäll, den här gången på Andreas Berg, och då åkte han på sin första utvisning för kvällen.

Sävehof var trots allt det bättre laget i den första halvleken. I den förra matchen i Partille arena gjorde Sävehof totalt 16 mål – i den första halvleken i kvällens match gjorde hemmalaget 15. Ställningen i paus var 15–12 till Partillelaget.

Starten på den andra halvleken tillhörde dock Alingsås. Ganska snabbt var det reducerat till 15–14 och när Brännberger fick sin andra utvisning, den här gången för ett nytt knytnävsslag mot Andersson Moberg, hade Sävehof problem. AHK hade fått ordning på sitt försvarsspel och Sävehof gjorde bara tre mål under de första tolv minuterna. Men så kom två snabba mål från Sävehof och så var ställningen 20–17 – mycket tack vare att hemmalaget fick fin utdelning på Jonathan Edvardsson som spets i försvaret.

Slutet blev händelserikt. Fredrik Teern delade ut en ful smäll på Gzim Salihi, fick en utvisning och i samband med det gick Sävehof upp i ledning med fyra bollar. Då kändes matchen avgjord, men icke. Alingsås vägrade att ge upp och skapade ny nerv i matchen, framförallt efter att Brännberger (igen) delat ut en ful smäll och fått rött kort.

Det fortsatte att hända saker i slutet av matchen och när Andreas Berg ställde sig ivägen för Agust Eli Björgvinsson som kom inrusande från bänken var hela Sävehofs lag på väg in på plan för att undra vad kantspelaren höll på med. Det är helt säkert en situation som kommer att diskuteras.

William Bogojevic fick sedan chansen att avgöra matchen för Sävehof men skottet gick strax över Niklas Krafts mål. Istället fick AHK bollen och Felix Claar kvitterade till 26–26. Sedan dödade Handbollsligans MVP hemmalagets anfall och matchen gick till förlängning. Väl där revanscherade sig Bogojevic med två mål och Sävehof kunde gå ifrån och vinna matchen med 32–29.

En otroligt häftig final med mycket känslor och otrolig dramatik. Nu väntar en femte och avgörande final i Alingsås – räkna med minst lika mycket dramatik då.

3 Kommentarer

  1. I minut 50 i samband med Teerns utvisning får Gzim behandling på planen och ändå komma in anfallet efter och göra mål. Gäller inte regeln om att man måste sitta tre anfall?

  2. Svar till g:

    Enbart om det inte har delats ut en utvisning eller ett rött kort. Eftersom Teern fick en utvisning så gäller inte den regeln.

  3. Enligt kommentatorerna så var Sävehofs målvakt tvungen att sitta tre anfall och i den situationen var det ingen varning eller utvisning?!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here