Sävehof knep segern i Skövde

Sebastian Karlsson. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

IK Sävehof nådde säsongsbästa i anfallet på bortaplan. Bakåt var mästarlaget mer medgörligt, men den offensiva orken räckte för att betvinga IFK Skövde med 32–30.

Höstens förra möte slutade högdramatiskt med 26 lika. Skövde och Sävehof tog vid på samma sätt, ledningen bytte ofta händer och stannade inte särskilt länge hos något av lagen.

En blandning av kreativitet och kraft fungerade fint till många mål. Skövdes första linjeval för kvällen, Rex Blom vann sina dueller till fina lägen medan Jack Thurin blixtrade till från distans inför hemmapubliken.

Sävehof hade bland annat nytta av William Bogojevic´ finter. Gästerna klarade också av att hämta in det största underläget, 10–13 till knapp ledning halvvägs via bland annat enkla mål av Sebastian Karlsson.

Tanken om att täppa till bakåt kom säkert upp i paussnacket. Den höll inte i de snabba spelvändningarna och flitiga nätrasslet som följde direkt i andra halvlek.

Sävehof utnyttjade motståndarens misstag och sprang på.

Skövde spjärnade emot med Richard Hanisch som främste problemlösare och Victor Ljungqvist alstrade energi i ett piggt inhopp. Under tio inspirerade minuter blev 20–24 till 27–26 i ännu en scenförändring.

Sista tio återstod, Hanisch hann runda tvåsiffrigt (elva mål), men bortalaget hade glöd kvar för att elda på framåt.

Sebastian Spante var kylig när han placerade in ett par bollar mot slutet. Sävehof erövrade bollen och anföll i sista minuten när kantnamnen Karlsson prickade in avgörande 32–30.

IFK Skövde–IK Sävehof 30–32 (15–16)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>