Sävehof imponerar – ny tvåa i Handbollsligan

Henrik Tilsted, IK Sävehof. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

IK Sävehof har smugit i tabellen hela säsongen, men frågan är om de fortfarande kan smyga? Partillelaget fortsätter att imponera och efter 27–25 borta mot IFK Kristianstad är IK Sävehof ny tvåa i Handbollsligan.

Det är knappast så att IK Sävehof varit en av favoriterna till seriesegern eller ett lag det pratats mycket om under säsongen, men de har hela tiden smugit med och efter segern mot IFK Kristianstad är IK Sävehof alltså ny tvåa i Handbollsligan.

Sävehof vann med 27–25 och vad som gjorde segern riktigt imponerande var att laget inte riktigt fick till försvar- och målvaktsspelet, något totalt fyra (!) räddningar för Bertram Obling och Simon Möller visar.

IFK Kristianstad inledde bäst och skaffade sig ett övertag, mycket tack vare Espen Christensens start i hemmamålet. Sakta men säkert började Sävehof att närma sig och med drygt kvarten kvar tog de ledningen för första gången i matchen, en ledning de sedan höll hela vägen ut och vann med två bollar. Segern var Sävehofs åttonde på raken.

För IFK Kristianstad är det betydligt tyngre, men det blir svårt att vinna matcher för seriesjuan när Olafur Gudmundsson, Teitur Einarsson och Markus Olsson tillsammans gör fyra mål.

IK Sävehof ser ut att bli livsfarligt i det kommande slutspelet.