Sävehof behåller kulturbäraren Jonathan Edvardsson

Jonathan Edvardsson. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

IK Sävehof har en viktig del av uppställningen inför kommande år i hamn. Jonathan Edvardsson, med bindeln runt armen sedan 2018, har skrivit på för ytterligare två säsonger.

Partilleklubben lägger ut den ack så viktiga förlängningen på sin hemsida.

Bara under 2019/20 har Edvardsson nätat 105 gånger från nio meter. Hans betydelse för laget närmast hjärtat stannar inte där.

– Oerhört stolt över att jag får möjligheten till att fortsätta utvecklas i klubben jag växt upp och fostrats i. Ser mig själv i många av de ungdomar som springer runt i sina Sävehofoveraller och kastar boll i hallarna runt om i Partille.

– Det i kombination med mina härliga lagkompisar, träningsmöjligheterna i Partille Arena och föreningens stöd gjorde valet enkelt, säger han till klubbens hemsida.

Sportchefen Emil Berggren kunde nyss konstatera att en kommande profil i Elias Ellefsen á Skipagøtu valt Sävehof. I fallet med Jonathan Edvardsson är klubben redan klar över vad man får efter ännu en signatur.

– Jonathan är en egen produkt som, trots sin ringa ålder, leder gruppen på ett föredömligt sätt. Jonathan är lagkapten och navet i vår grupp, han har stor delaktig i att vi vunnit många handbollsmatcher, och han kommer garanterat ha del i framtida framgångar, säger Berggren till hemsidan.

Länk: Lagkaptenen stannar