Samuelsson och Ekman matchhjältar för IFK Skövde

Jonas Samuelsson. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

IFK Skövde vill inte vara med i någon svettig bottenstrid i Handbollsligan, det gjorde de tydligt idag. Hemmalaget besegrade Lugi med 33-26.

– Vi är påkopplade från matchminut ett, säger Daniel Ekman till Cmore.

Matchens bästa målskytt, Jonas Samuelsson, inledde också dagens målskörd för IFK Skövde efter 50 sekunder. Lugi, som har det kämpigt i botten av Handbollsligan, gjorde sitt bästa för att hänga med i tempot, men Skövde låg ständigt steget före.

Strax innan halvtidspausen gjorde Daniel Ekman 15-12 till hemmalaget.

– Det har väl varit ganska bra. Vi spelar bra framåt och kommer till många bra lägen, säger Rex Blom till Cmore i pausvilan.

IFK Skövde lät aldrig Lugi komma närmare än så. Hemmalaget hade total kontroll på matchen och kunde avslappnat spela av den andra halvleken på ett imponerande sätt.

De blåklädda vann matchen med 33-26, efter att duon Samuelsson-Ekman stått för sjutton av Skövdes mål.

– Vi gör det delvis väldigt bra, men det är två perioder där vi slarvar med passningar och sen jagar vi hela tiden. Vi försöker ta igen och ta igen och ta igen, säger Rasmus Nilsson till Cmore.

Målskyttar IFK Skövde: Jonas Samuelsson 9, Daniel Ekman 8, Bjarni Valdimarsson 5, Jonas Burud 5, Adam Ljungquist 2, Erik Sääf 2, Markus Sjöbrink 1, Victor Siem 1

Målskyttar Lugi: Theo Übelacker 5, Christopher Schnell 4, Rasmus Nilsson 4, Fredrik Olsson 3, Måns Simonsson 3, Casper Källström 2, Axel Andersson 2, Oliver Olsson 2, Adrian Hesslekrans 1