Salming: Ambassadör som jagar rekord

Han skolades om till en målmaskin på vänsternio.
Snart kan Linus Arnesson bli historisk i RIK.

Bara som 26-åring har Linus Arnesson chansen att bli Redbergslids främste målgörare genom tiderna. Han har redan passerat ikoner som Magnus Wislander och Martin Boquist och om han håller i sitt vanliga målsnitt kommer rekordet att vara slaget innan slutet av säsongen. I slutet av oktober hade han gjort 1069 RIK-mål, drygt 100 ifrån Fredrik Petterssons rekord på 1181 fullträffar.

– Det är stora namn som är däruppe så det hade varit jävligt roligt och stort. Men det är en bonus och inget jag kommer att ta några extra skott för, säger Arnesson.

I RIK är han inte bara en målskytt. Genom åren har Linus Arnesson utvecklats till en allround handbollsspelare som ofta spelar samtliga 60 minuter per match. Han har ansvar både framåt och bakåt och har dessutom skolats om från mittnia till vänsternia.

– Det där trodde jag aldrig själv på, jag som alltid levt på min spelförståelse, nu skulle jag plötsligt börja skjuta mer. Men ibland är man den som mest överraskar sig själv. I dag trivs jag riktigt bra i den rollen och tycker att jag börjar hitta rätt och gör en hel del mål. Jag gillar ansvaret och gillar att jobba hårt, säger han till GP.

Det har länge spekulerats i om Arnesson borde få chansen i landslaget. Trots hans höga nivå i Handbollsligan genom åren har chansen ännu inte dykt upp.

– Jag kan bara göra mitt. Med åren har tankarna på landslaget försvunnit. Förra året och denna säsong tänker jag att jag måste leverera först. Gör man det tillräckligt bra så hör de väl av sig.

Proffsdrömmen finns också i tankarna, även om Linus Arnesson inte känner någon stress att flytta utomlands.

– Det är klart att proffsdrömmen finns där, att det skulle vara roligt att prova på, att man kanske kan dra in lite pengar på sin sport. Men jag har inte känt någon brådska eftersom RIK har varit bra för mig. Men snart kanske det börjar bli dags.

Läs mer om Linus coola Salming Kobra här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here