Så spelar Alingsås under försäsongen

AHK firar. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Alingsås herrar var det lag som låg på förstaplats i Handbollsligan innan coronapandemin satte stopp för fortsatt spel. Nu förbereder sig laget inför en ny säsong och har liksom övriga lag planerat in en del träningsmatcher, vilket klubben skriver om på deras hemsida.

Alingsås herrlag har likt många andra lag i Handbollsligan nu gått på semester. Laget återsamlas igen 30 juli och har då sex träningsmatcher inbokade innan serien drar igång. De börjar 6 augusti mot Varberg, sedan möter man Önnered två gånger (14 och 15 augusti), därefter följer Kungälv (19 augusti), Hallby (24 augusti) och Redbergslid (29 augusti) innan man premiärspelar i Handbollsligan mot IFK Skövde i september.

Lagets huvudtränare Mikael Franzén skriver på klubbens hemsida att de tackat nej till internationella turneringar i år i och med den rådande situationen i världen.

– För att vara så bra förberedda som möjligt så har vi gjort en bra försäsong första och andra delen börjar 30 juli och planerad premiär i Handbollsligan är 11-13 september. I och med osäkerheten med svenskar utomlands så har vi tackat nej till Internationella turneringar och kör matcher på hemmaplan för att förbereda oss på bästa sätt.