Så gick söndagens matcher i Handbollsligan

Helsingborgs Viktor Hedin. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån.

Under söndagen spelades fyra matcher i herrarnas högstaliga runt om i landet. Det bjöds överlag på spännande matcher och jämna resultat, trots att flera av matcherna redan i halvtid visade tydligt på vilket lag som var starkast för dagen.  

OV Helsingborg – Lugi HF 34–30 (17-12)
Trots en jämn inledningen på matchen i Helsingborg under söndagen så var det hemmalaget som efter 15 spelminuter hade dragit ifrån till en bekväm fyramålsledning. En målrik första halvlek resulterade slutligen i halvtidsresultatet 17-12, och den andra halvleken följde samma mönster som den första.

En upphämtning av gästande Lugi under den andra halvlekens tidiga minuter resulterade snabbt i en vändning från hemmalaget och ännu en ökning. Som mest var Helsingborgs ledning uppe i sju mål, men efter en stark upphämtning av Lugi under matchens sista tio minuter visade slutresultatet trots det på ett relativs jämnt resultat (34-30). Målmässigt var det OV:s Viktor Hedin och Lugis Karl Wallinius som levererade bäst, med sju fullträffar vardera.

Önnereds HK – Alingsås HK 24–28 (10-14)
Gästande Alingsås tog greppet om matchen redan tidigt, och trots att Önnered kvitterade till 8-8 med drygt tio spelminuter kvar i den första halvleken så lyckades gästerna återigen dra ifrån och skapa sig en bekväm fyramålsledning inför halvtidsvilan.

Under den andra halvleken höll de båda lagen en jämnt tempo, och resultatet visade sig i princip på ett liknande sätt genom de 30 minuterna. Fyramålsledningen från halvlek stod kvar till matchens slut, och med Benjamin Helanders mål i slutsekunder fastställde gästerna resultatet till 24-28 och plockade med sig ytterligare två poäng in i tabellen. Andreas Lang i Alingsås var måltätast under matchen med sina sju mål.

HK Malmö – IFK Skövde HK 25–30 (13-14)
Två av dem förhandstippade topplagen drabbade även dem samman under söndagseftermiddagen. Här var det helt jämnt in genom hela den första halvleken – och inget utav lagen lyckades skapa sig något större ledning.

Den knappa ledning gästerna hade med sig in i den andra halvleken försvann direkt när Malmö kvitterade, men därefter började IFK Skövde dra i taktpinnarna ordentligt. 14-14 blev snabbt 14-18 när hemmalaget gick mållösa i ett par minuter, och i resterande 20 minuter lyckades gästerna sedan både hålla kvar i och utökade den ledning de skaffat sig. Slutresultatet fastställdes till 25-30 i matchens slutsekunder när Rasmus Wremer satte dit sitt sjunde mål för matchen, och Skövde gick segrande ur kampen. Allra flest mål levererades dock från Skövdes Jack Thurin, som hann med nio fullträffar under matchen.

HK Aranäs – Eskilstuna Guif IF 24–28 (10-15)
Den fjärde och sista matchen som spelades under söndagen var även dem jämn genom stor delar av matchen. Aranäs kvitterade till 10-10 i den 23:e spelminuten, men därefter gick hemmalaget mållösa halvleken ut, vilket gav Eskilstuna chansen att dra ifrån inför halvtidsvilan.

Målfesten fortsatte för gästerna under inledningen av den andra halvleken, och den jämna matchen från första halvlek hade snabbt utvecklats till en stabil ledning (10-18) för Guif. För Aranäs, som stod inför en rejäl uppförsbacke, var avståndet för stort och trots en upphämtning i slutet av matchen så var det gästerna som plockade med sig de två poängen när resultatet fastställdes till 24-28 genom Carl Gabrielsson. Eskilstuna Guifs Eric Johansson visade upp sig allra mest i målprotokollet med sina åtta mål.