IFK-rysare när Kristianstad slog Ystad

Mycket slit för två Kristianstadpoäng och orange jubel. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Derbymatchen hade många spännande ingredienser. Kristianstad och Ystad växlade om i ledning, Kristianstad tog mod till sig och hade vilja och kraft att bryta den korta förlustsviten med 25–24.

De orangea tog sig tillbaka till tabelltoppen. Precis som Alingsås HK, med något bättre målskillnad, finns det saker att förbättra och slarv att skära bort. Att poängen ändå rann in på kontot blev ett styrkebesked efter en kväll med tvära kast i arenan.

Kristianstad hade sjumålsskytten Teitur Einarsson och 14–12 i paus. Ystad bjöd upp till mer kamp med Jonathan Mollerup som hittade rätt sex gånger.

Gästerna hade knappt övertag så sent som matchminut 43. Strax därpå åkte Fredrik Petersen ut efter en duell med Olafur Gudmundsson.

Rött kort för en rutinerade Ystadspelaren, Gudmundsson reste sig och bar kaptensbindeln med energi matchen ut.

Ystad föll på egna misstag, hemmakeepern Rickard Kappelin skiljde också vinnare från förlorare med små marginaler i slutskedet.

Han ökade marginalen i den mest sevärda matchen i matchen, mot Måns Landgren i bortamålet (44–34 i räddningsprocent), och kunde pusta ut när han fått fingrarna på bollen i början av den sista minuten.

– Det är bra att vi vinner efter några förluster, men det finns saker att slipa på, sade han till C More.

– Det är iallafall ett steg framåt jämfört med tidigare matcher, fortsatte Kappelin i webbsändningen.

IFK Kristianstad–IFK Ystad 25–24 (14–12)
Matchfakta >>
Statistik >>
Tabell >>