Ryktades lämna klubben – nytt tvåårskontrakt i AHK för Franzén

Alingsås tränare Mikael Franzén. Foto: Jörgen Jarnberger, Bildbyrån.

Ny roll i Alingsås HK? Nytt uppdrag utomlands? Det har florerat en del rykten kring Mikael Franzéns framtid. Men nu står det klart – guldtränaren har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Alingsås HK, det skriver klubben i ett pressmeddelande.

Om Franzén stannar i klubben kontraktstiden ut innebär det att han har varit huvudtränare i Alingsås HK under tolv säsonger – ett minst sagt imponerande facit.

Många trodde att årets säsong, den tionde i klubben, skulle bli den sista. Men så blir det alltså inte då Franzéns nya kontrakt sträcker sig över säsongen 2023–24.

–Vi pratade mycket om framtiden i våras och jag har funderat ordentligt över sommaren. Det blev tidigt klart för mig att en roll som sportchef inte kändes rätt. Jag vill stå på golvet och arbeta med spelare varje dag, och jag tycker dessutom att jag fortfarande utvecklas i min tränarroll, säger Mikael Franzén i klubbens pressmeddelande.

Franzén kom till klubben inför säsongen 2012–13 och har nått fina framgångar, med SM-guldet 2014 som höjdpunkt. 49-åringen har i många år ansetts vara en av seriens bästa tränare och framförallt har hans förmåga att få ut det bästa av sina lag hyllats.

Inte undra på att AHK:s sportchef Christer Mårtensson är nöjd över att klubben får behålla sin tränare.

– För oss som förening är det viktigt med kontinuiteten samtidigt som vi tycker att Mikael gör ett fantastiskt jobb. Vi är säkra på att det här är helt rätt för oss och vi ser fram emot kommande säsonger och fler framgångar, säger Mårtensson.