Robert Månsson gjorde comeback i HK Malmö

Robert Månsson, HK Malmö. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån

HK Malmös sjätte träningsmatch under sommaren var extra värdefull för en niometare. Laget välkomnade Robert Månsson tillbaka i spel, efter lång tids skadefrånvaro.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Månsson som varit i Malmö i sex år, men haft ofrivillig handbollspaus de senaste 20 månaderna.

I december 2016 slet han av korsbandet under en ligamatch och fick genomlida en knäskada med komplikationer och dubbla operationer.

Knäet svullnade upp i omgångar, en broskskada tillkom och den tilltänkta comebacken fick skjutas upp flera gånger.

I en intervju i april med Handbollskanalen berättade han om bakslagen.

– Men sedan förra året har det varit tungt på många sätt. Det här med att hela tiden stressa för att komma tillbaka, jag kanske missar min chans att bli proffs eller den står åtminstone på vänt. Och helt plötsligt kan jag kanske inte spela. Det är det som är det jobbiga, träningen har jag inga problem med.

– Det jobbiga är att inte veta och få ihop det rent ekonomiskt också med försäkringskassan. Man är ju inte skyddad som handbollsspelare utan man är en produkt: fungerar den är det jättebra, men går man sönder är man inte värd så mycket. Därför har det varit jäkligt tungt mentalt i perioder, sade Månsson som skött Handbollsgymnasiet i Malmö under skadeperioden.

Hela tiden med målet att återvända till handbollen och klubben.

– Jag har åtminstone fått med mig väldigt mycket under den här perioden och känslan när jag får kasta en boll igen kommer att vara väldigt svårslagen, sade Månsson i april.

Den 20 augusti var han med igen, sparsamt matchad men straffmålskytt borta mot TMS Ringsted. Matchen slutade oavgjort, 27–27 (11–11) men var en klar vinst för 26-åringen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here